Je passie ontdekken

Waarvoor kom jij je bed uit? Dat je opstaat en zin hebt in de dag. Vol energie en enthousiasme, met van die sprankelende oogjes en kriebels in je buik? PASSIE en levenszin! Vaak weten we helemaal niet zo goed wat onze passie is. We leren onszelf van alles aan en bewegen mee in de hokjes die de maatschappij kent, maar misschien voel jij jezelf daar helemaal niet in passen. Wil je lekker buiten de lijntjes kleuren en doen waar jij het allergelukkigst van wordt. In dit blog geef ik tips die mij geholpen hebben om mijn passie te ontdekken en te leven.

Voor mij is je passie je allergrootste hobby. Dat wat je doet voor de lol, omdat je er kneiterblij van wordt. Dat de inspiratie automatisch begint te stromen, je hele lijf tot leven komt en je denkt, YES I’M ALIVE! Het geeft je net zoveel energie als dat het je kost en meer. Hoe meer je dat gevoel gaat (h)erkennen en daarnaar luistert, hoe hoger je energie, levensgeluk en voldoening gaat worden. En dat werkt aanstekelijk!

Vaak gaat je passie ontdekken om terug gaan naar wat je als kind al graag deed.
Toen dacht je hoofd er nog niet zoveel over na en volgde je gewoon je gevoel!

Wat mij helpt is reflecteren. En creatief worden.
Ga schrijven, tekenen, dansen, knippen, plakken whatever. Maar kom uit je hoofd, in je gevoel en ga hier vorm aan geven. Want je hoofd vind er 100 dingen van en eng en kan niet blablabla. (Dank je hoofd dat je me veilig probeert te houden, maar ik beloof je dat ik dit overLEEF en anders maar niet, dan heb ik tenminste geLEEFd.)

Foto Unsplash

Tips om je passie te ontdekken

  • Wat deed je als kind altijd al graag? Wat deed je voor de lol?
  • Waarvan word jij blij?
  • Wanneer voel je dat je leeft? (Dat je super veel energie krijgt en je lichaam energetisch open gaat en stroomt)
  • Wat zijn jouw kwaliteiten? (Vraag dit ook eens aan anderen!)
  • Als je terugkijkt naar (bij)banen en activiteiten (hobby’s) die je ondernomen hebt, zie je daar dan een rode draad in?
  • En als je kijkt naar je dagindeling/werkvorm, wat is dan het meest ideaal? In loondienst of ondernemen, hoeveel uur, veel vrijheid of structuur?

Schrijf alles wat in je opkomt op of teken het. Maak bijvoorbeeld een mindmap, met foto’s, knipsels uit tijdschriften of ga zelf tekenen of schilderen. Ook kan het onwijs helpen om mensen die jou goed kennen te vragen wat zij denken dat jouw passie is en wat jouw kwaliteiten zijn.

Mocht je hier eens ondersteuning bij willen, kijk dan eens bij het aanbod. Have fun!!