Je levensenergie verhogen

‘Alles is energie’, bomen, planten, stenen, mensen, maar ook de dingen die je tot je neemt zoals voedsel, Netflix, muziek, contacten. Dit beïnvloed allemaal jouw levensenergie en dit is wat jouw lichaam tot leven brengt en heb je letterlijk nodig om te kunnen leven. Hoe geringer de kwaliteit van je levensenergie, hoe vermoeider en somberder je wordt en dat wil je niet. In deze blog lees je hoe je levensenergie tot je neemt, hoe je dit positief kunt beïnvloeden en zo hoog mogelijk kunt houden en zo optimaal mogelijk kunt laten stromen door je lijf!

Vanuit de chinese geneeskunde wordt ook wel gesproken over Qi of Chi, wat staat voor levenskracht. Het is de stroom van energie die jouw lichaam voorziet van energie, zoals een batterij of het stopcontact dat doet bij je elektrische tandenborstel. Die stroom komt uiteindelijk uit de aarde, net als onze levensenergie. Denk aan wind- en zonnecellen.


‘Energie is als stroom, ondanks dat je het misschien niet ziet, is het er altijd.’


Ons lichaam ontvangt energie vanuit de aarde. Via onze voetzolen, door de benen, komt het binnen via het wortelchakra, het stuitje. Chakra’s zijn de energiecentra’s in ons energetische lichaam. Vanuit hier worden alle andere chakra’s voorzien van energie. Deze lopen via de ruggengraat naar boven.


Tips voor het verhogen van je levensenergie

 • Gezonde voeding, geen onbewerkt voedsel, maar vers – zonder gif bespoten – voedsel, verhoogt je energie
 • Veeel water en kruidenthee drinken (ook thee is vaak bespoten met gif) helpt je lichaam alles wat je niet meer dient weer af te voeren
 • Genoeg bewegen, sporten, wandelen, yoga, dansen, fietsen voor een fijne flow en in uit je hoofd en in je lichaam zakken! (Werkt goed tegen piekeren)
 • Positiviteit, praat lief over en tegen jezelf en anderen, roddel en oordeel niet
 • Alles wat je tot je neemt is energie, mensen, televisie, wat je leest, wat je doet, doe dat waar je blij van wordt!
 • Aanraking, knuffels, strelen, zoenen, seks, massage (masseer jezelf ook)
 • Mediteer en reflecteer, neem tijd om te ontprikkelen en alleen te zijn in stilte, wees je bewust van je gedachten en waar je je op focust in je leven
 • Dans, maak muziek, zing
 • Goede zelfzorg (zie onderaan gratis werkblad ‘Zelfzorg vragen’, in bad, maskertje, boek een schoonheidsbehandeling, ga naar de sauna
 • And last best, ga de natuur in en vier het leven!

  Onderaan vind je nog meer (gratis) tips en hulpmiddelen!

Blokkades door onverwerkte emoties

Onverwerkte emoties (uit het verleden), zorgen voor blokkades in het lichaam. Hierdoor kan levensenergie niet optimaal stromen, wat kan leiden tot ziekte. Middels energiewerk, coaching en het uiten van deze emoties, kan je deze blokkades verlichten, helen en loslaten, waardoor levensenergie weer optimaal kan stromen.

Voelen dat je leeft! Vol energie als je opstaat, met zin in de dag!


Boek en Instagramtip

Een interessant (kook)boek is Eet meer energie van Marjolein Dubbers.


En leuk om op Instagram te volgen, Holistisch voedingcoach Fleur Lassche @ecofoodlover !


Gratis werkblad ‘Zelfzorg vragen’

Het verhogen van je levensenergie begint met goede zelfzorg. Hiervoor kan je het gratis werkblad ‘Zelfzorg vragen’ gebruiken. Met hierin stimulerende en prikkelende vragen en opdrachten die je aan het denken zetten over de manier waarop jij voor jezelf zorgt. Met als doel om jezelf nóg meer zelfliefde te gunnen en te geven.


Levensenergie, dat je voelt dat je leeft. Vervuld met passie en levenszin. Al je emoties omarmend en het menselijk lijden aanvarend, als onderdeel van de reis. Enjoy!

Liefs, Anoek