Jongeren van Westfriesland

Initiatieven voor en door jongeren. Vanuit een wens naar meer verbinding en open contact. De Facebookgroep ‘Jongeren van Westfriesland’ biedt jongeren de ruimte om zichzelf te zijn en ervaringen te delen. Het vrijwilligersnetwerk ‘Jong Westfriesland in Actie’ van Vrijwilligerspunt, is voor jongeren die zich vrijwillig inzetten voor de maatschappij en zich tegelijkertijd persoonlijk ontwikkelen.

Facebook groep Jongeren van Westfriesland

Vanuit een wens naar meer verbinding en verdieping, ben ik de Facebookgroep Jongeren van Westfriesland begonnen. Ik hoopte om anderen jongeren te vinden die net als ik op zoek zijn naar meer verbinding en bewustwording.

Ondertussen is de groep gegroeid tot een fijne community waar jongeren zichzelf kunnen zijn en kunnen delen over het leven. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar iedereen welkom is. Zo heb ik al eens een picknick gehad in het Geestmerambacht (Noord-Scharwoude), hebben we gewandeld bij Schoorl en in het Streekbos (Bovenkarspel). Daarnaast zijn er al ideeën als een kledingruil, een eetclub of bordspellenavond aan bod gekomen. Iedereen is er vrij in om binnen de groep te delen, activiteiten te organiseren of af te spreken.

De groep is te vinden via deze link:
https://www.facebook.com/groups/jongwf

Voel je welkom! 

Jong Westfriesland in Actie – Vrijwilligerspunt

Jongerennetwerk en Maatschappelijke Diensttijd (MDT)
Middels het project Jong Westfriesland in Actie, vanuit Vrijwilligerspunt in Hoorn, zetten jongeren in Westfriesland zich in voor de maatschappij. Enerzijds door middel van het jongerennetwerk, anderzijds door het project Maatschappelijke Diensttijd (MDT), wat zich meer richt op de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Tijdens dit traject bied ik individuele begeleiding aan jongeren, bij persoonlijke leerdoelen. Je gaat reflecteren op je handelen, onderzoeken waar je passie en talenten liggen en misschien wel ontdekken welke vervolgopleiding bij je past. Een uitdagende manier om veel levenservaring op te doen én iets goeds te doen voor een ander. Meer informatie over Maatschappelijke Diensttijd, vind je hier https://www.vrijwilligerspunt.com/mdt. Ook te volgen op social media @vrijwilligerspuntwf.