Jongeren van Westfriesland

Een initiatief voor en door jongeren. Vanuit een wens naar meer verbinding en open contact. De Facebookgroep ‘Jongeren van Westfriesland’ biedt jongeren de ruimte om zichzelf te zijn en ervaringen te delen. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd door de jongeren zelf!

Hoe het begon

Vanuit een wens naar meer verbinding en verdieping, ben ik de Facebookgroep Jongeren van Westfriesland begonnen in 2018. Ik had en heb nog steeds behoefte aan meer openheid en het bespreekbaar maken van dat wat we meemaken. Elkaar helpen en het samendoen. Mijn doel is om anderen jongeren (ongeveer 16 t/m 39 jaar) te vinden die hier ook naar op zoek zijn en een ruimte bieden waar mensen zichzelf kunnen zijn. Waar alles mag zijn, boosheid, geluk, verdriet, schaamte, gevoeligheid.

Andijk

Hoe gaat het nu?


Ondertussen is de groep gegroeid tot een fijne community waar jongeren zichzelf kunnen zijn en kunnen delen over het leven. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar iedereen welkom is, zowel online als offline.

Zo heb ik al eens een picknick gehad in het Geestmerambacht (Noord-Scharwoude), hebben we gewandeld bij Schoorl en in het Streekbos (Bovenkarspel). En hebben we een online speeddate evenement via Zoom georganiseerd, gericht op het opdoen van nieuwe sociale contacten. En vooral elkaar leren kennen!

Daarnaast zijn er al ideeën als een kledingruil, een eetclub of bordspellenavond aan bod gekomen. Iedereen is er vrij in om binnen de groep te delen, activiteiten te organiseren of af te spreken.

De groep is te vinden via onderstaande knop.

Wees welkom! ❁

Verhalen van jongeren

In de Facebookgroep moedig ik jongeren aan om hun verhaal te delen, door ze uit te nodigen zichzelf voor te stellen, maar ook door het schrijven van een blog. Jongeren schrijven hun levensverhaal op, wat ze geleerd hebben en wat ze gemaakt hebben tot wie ze nu zijn. Anderen kunnen hier weer herkenning in vinden en het helpt jezelf misschien om dingen te verwerken doordat je er wellicht anders naar gaat kijken.