Jongeren van Westfriesland


Jongeren van Westfriesland biedt ruimte voor jongeren tussen de 18 en 39 jaar, woonachtig in West-Friesland en omstreken, om zich persoonlijk te ontwikkelen en open te delen over wat ze meemaken. Er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd en jongeren kunnen dit onderling organiseren. Leuk om nieuwe mensen te leren kennen en meer over jezelf te ontdekken.


Ontstaan JWF

Vanuit een wens naar nieuwe jongeren leren kennen en open delen over wat ons bezighoudt, ben ik Jongeren van Westfriesland via social media begonnen in 2018. Ik miste activiteiten voor en aansluiting bij jongeren die niet perse om alcohol en besloten groepjes gingen en waarbij we wat verder de diepte in kunnen dan ‘Alles goed? – Ja, met jou?’. De groep is voor jongeren van 18 t/m 39 jaar, woonachtig in Westfriesland en omgeving. We organiseren regelmatig leuke activiteiten en iedereen is welkom!


‘Plezier combineren met persoonlijke ontwikkeling.’


Tijdens de Bordspellenavond bij Jongerencentrum The Future in Andijk


De groep biedt ruimte voor plezier en verbinding en we proberen elkaar te inspireren tot persoonlijke ontwikkeling en bewust leven. Er is een Facebookgroep, Whatsappgroep, Instagramgroep en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd vanuit het kernteam en de jongeren zelf. De activiteiten zijn divers, van een picknick in het park, een bordspellen avond bij iemand thuis of in het jongerencentrum, activiteiten in de bieb en sociale wijkcentra. Denk ook aan een kampvuur avond met een potje volleybal en samen muziek maken (op een jongeren poppodium).

Bij Jongeren van Westfriesland vinden we het belangrijk om een veilige omgeving te creëren, waarin ruimte is om onszelf te zijn en te kunnen ontwikkelen. Hierbij is eigen verantwoordelijkheid voor je emoties en gedrag kunnen nemen belangrijk.


Er zitten nu al zo’n 400 jongeren in de groep!

Mocht je niet op Facebook zitten, maar wel betrokken willen zijn, is er ook een Instagram en Whatsappgroep. Stuur voor de Whatsappgroep even een berichtje.

Deze foto is gemaakt nadat we samen muziek hadden gemaakt in Schagen! Eigen instrumenten mee, spelen en zingen maar.


Activiteiten agenda

  • Vrijdag 14 januari ‘Kletspraat – Ontmoet JWF’ 19.30 uur via Zoom
  • Zondag 30 januari ‘Groepswandeling’ in Wervershoof

Eerder georganiseerde activiteiten

Interessante links