Over mij


Een samenvatting;

  • Mijn naam is Anoek Harder, geboren op 11 maart 1996.
  • Een gevoelsmens, creatief, open, zorgzaam en nauwkeurig.
  • Woonachtig in Andijk, Noord-Holland, waar ik geboren en opgegroeid ben samen met mijn ouders, broertje, zusje en huisdieren. 
  • Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en altijd met mensen gewerkt.
  • Mijn hobby’s zijn schrijven, yoga, mediteren, creatief bezig zijn, fotograferen, tuinieren, wandelen, zingen en dansen.
  • Op mijn 22e, tijdens mijn baan in het onderwijs, raakte ik overspannen en had ik last van depressieve gevoelens.
  • Mijn innerlijke reis begon bij een community in Cambodja. Hier leerde ik een andere levensstijl kennen met zelfreflectie, yoga, plantaardig eten, dans en meditatie.
  • Door hoogtepunten en diepe dalen, weet ik nu weer wie ik ben en wat ik wil. Ik hou van spiritualiteit en zelfontwikkeling.
  • Ik zet mij in voor verbinding, gezondheid en bewustwording.

De reis naar binnen

Mijn proces van bewustwording begon op mijn 22e toen ik overspannen thuis kwam te zitten tijdens mijn baan in het onderwijs. Ik ging alleen op reis naar Cambodja en startte daar bij een yoga retreat. Door middel van yoga kwam alle pijn in mijn lichaam vrij. Ik leerde om uit mijn hoofd te gaan en in mijn lichaam te komen. Terug naar de basis, met een vast ritme, plantaardig eten, yoga, mediteren, dansen, verbinden met de natuur en met elkaar. Voor het eerst in mijn leven voelde ik mij echt vrij.

Persoonlijke ontwikkeling

Deze reis was het begin van mijn bewustwordingsproces. Ik bleef honger houden naar meer. Ondertussen heb ik al veel boeken gelezen, coaching gehad en zelfstudie gedaan. Ik heb mij o.a. verdiept in emoties, energetische geneeskunde, meditatie, intuïtief dansen en zingen, sjamanisme, edelstenen, ademhalingstechnieken, yoga, kruiden en voeding, leefstijl, intrinsieke motivatie, de elementen en het medicijnwiel. Door middel van coaching en zelfreflectie heb ik oude ballast los kunnen laten en ga ik lichter en sterker door het leven.

Opleiding en werkervaring

Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) heb ik geleerd over menselijk gedrag, holistische gezondheid, empowerment en gesprekstechnieken. Ik heb ervaring in het werken met jongeren, volwassenen en ouderen. Op de dagbesteding (Wilgaerden), in de psychiatrie (GGZ en Leviaan) en in het regulier en speciaal voortgezet onderwijs (VSO De Spinaker en het Samenwerkingsverband). Binnen open en gesloten kaders, bij mensen thuis en op locatie, een op een en in groepen.

Wat hierin altijd is teruggekomen, is dat ik mensen (en dan met name jongeren) graag in hun kracht zet. Ik hou ervan om diepgaande gesprekken te voeren met mensen over hun drijfveren, dromen en passies, maar ook over moeilijke gebeurtenissen waardoor mensen nu nog steeds tegengehouden worden. Ik bied mensen de ruimte om helemaal zichzelf te zijn. Zonder oordeel, want iedereen is uniek en alle kennis en potentie zit al in jou. Wanneer ik iemand de ruimte kan bieden om meer zichzelf te zijn en je ziet dat iemand die vrijheid ervaart, geeft mij dat het gevoel dat ik LEEF! Voor meer informatie over mijn werkervaring, zie mijn LinkedIn pagina; https://www.linkedin.com/in/anoekharder.

Mijn missie en visie

Het leven is voor mij een ervaring, een reis, een uitdaging, een avontuur. We kiezen de lessen die we willen leren en leren onszelf door en door kennen, zo ook je kracht en je passie. Door middel van coaching, zelfreflectie en zelfstudie heb ik ontdekt wat ik het liefste doe en dat is mensen in hun kracht zetten en verbinden.

Voor mij is alles met elkaar verbonden, mens, dier en natuur. Ik kijk naar de mens in zijn geheel; lichaam – geest – ziel. Fysiek, emotioneel, geestelijk en energetisch. Ik ben altijd op zoek naar de balans hierin, zodat je vanuit gezondheid, kracht en innerlijke rust kunt genieten van het leven. Ik deel graag mijn visie over (zelf)liefde en hoop mensen zo te inspireren om te vertrouwen op onszelf en elkaar. Ik geloof in eenheid en dat we allemaal verbonden zijn. We creëren onze wereld zelf, door middel van onze intenties.
Door steeds stiller te worden en je bewust te worden van je lichaam en je gevoel, kan je leren wat gezond is voor jou en wat jou het meest energie geeft. Doordat ik mee kan voelen met de emoties en gevoelens van anderen, kan ik hierbij ondersteuning bieden. Mijn lessen en ervaringen deel ik in blogs, je kunt ze vinden op https://www.pandapauwer.nl/blogs/.

Werken met jongeren

Het allerleukste vind ik om met jongeren te werken, omdat zij nog dichter bij zichzelf staan en vaak nog lekker doen waar ze zelf zin in hebben. Ik hou van deze eigenzinnigheid, want ik geloof dat het belangrijk is dat iedereen doet waar hij of zij goed in is. Iedereen heeft een uniek talent en ik haal deze graag naar boven. Ik heb voor Jongeren in Westfriesland een Facebookgroep opgericht, waar jongeren zichzelf kunnen zijn en ervaringen kunnen delen. Bovendien enthousiasmeer en begeleid ik jongeren bij het doen van vrijwilligerswerk. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, gericht op persoonlijke ontwikkeling en verbinding. Meer informatie hierover vind je op https://www.pandapauwer.nl/jongeren-van-wf/.

1 op 1 ondersteuning

Middels Pandapauwer bied ik 1 op 1 ondersteuning aan jongeren, gericht op emotionele processen en de algehele zoektocht. Voor meer informatie, kijk op https://www.pandapauwer.nl/1op1ondersteuning/.

Als je meer van mij wilt lezen en zien, volg mij dan ook op social media @pandapauwer / @anoekharder :). Ik vind het ook altijd leuk als je mij een berichtje stuurt.

Veel liefs!

Anoek