Over mij


Een samenvatting;

  • Mijn naam is Anoek Harder, geboren op 11 maart 1996.
  • Een gevoelsmens, creatief, open, zorgzaam en nauwkeurig.
  • Woonachtig in Andijk, Noord-Holland, waar ik geboren en opgegroeid ben samen met mijn ouders, broertje en zusje en huisdieren. 
  • Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en altijd met mensen gewerkt.
  • Lange tijd speelde ik handbal, ik hou van haken, kleuren, snowboarden, fotografie, tuinieren, wandelen en zingen.
  • Op mijn 22e, tijdens mijn baan in het onderwijs, raakte ik overspannen en had ik last van depressieve gevoelens.
  • Mijn innerlijke reis begon bij een community in Cambodja. Hier leerde ik een andere levensstijl kennen met zelfreflectie, yoga, plantaardig eten, dans en meditatie.
  • Door hoogtepunten en diepe dalen, weet ik nu weer wie ik ben en wat ik wil. Ik hou van spiritualiteit en zelfontwikkeling.
  • Ik zet mij in voor verbinding, gezondheid en bewustwording.
  • Mijn grootste kracht en drijfveer is liefde!

De reis naar binnen
Mijn proces van bewustwording begon op mijn 22e toen ik overspannen thuis kwam te zitten tijdens mijn baan in het onderwijs. Ik was uitgeput en had last van depressieve gevoelens. Na een moeizame periode van thuiszitten en zonder succes proberen te re-integreren, nam ik ontslag. Een moeilijke beslissing, maar ik volgde mijn hart en die had behoefte aan rust en ruimte. Voor twee maanden ging ik alleen op reis naar Cambodja en Vietnam. Tijdens deze reis, alleen aan de andere kant van de wereld, leerde ik mijzelf opnieuw kennen.

Voor het eerst was het écht stil en was ik aangewezen op mijzelf. Mijn reis begon bij een yoga retreat waar ik leerde om uit mijn hoofd te gaan en in mijn lichaam te komen. Ik ging daar terug naar de basis. Een vast ritme, plantaardig eten, yoga, mediteren, dansen, verbinden met de natuur en met elkaar.

Zelfstudie
Deze reis was het begin van mijn bewustwordingsproces. Ondertussen heb ik al veel boeken gelezen, coaching gehad en zelfstudie gedaan. Ik heb mij o.a. verdiept in emoties, meditatie, intuïtief dansen en zingen, het energielichaam, energiewerk, sjamanisme, edelstenen,yoga, kruiden, voeding, de elementen en het medicijnwiel.

Opleiding en werkervaring
Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik geleerd over menselijk gedrag, holistische gezondheid, empowerment en gesprekstechnieken. Ik heb ervaring in het werken met jongeren, volwassenen en ouderen. Op de dagbesteding (Wilgaerden), in de psychiatrie (GGZ en Leviaan) en in het regulier en speciaal voortgezet onderwijs (VSO De Spinaker en het Samenwerkingsverband). Binnen open en gesloten kaders, bij mensen thuis en op locatie, een op een en in groepen. Wat hierin altijd is teruggekomen, is dat ik mensen graag ondersteun bij emotionele processen en de algehele zoektocht. Ik hou ervan om diepgaande gesprekken te voeren met mensen over hun drijfveren, dromen en passies, maar ook over moeilijke gebeurtenissen waardoor mensen nu nog steeds tegengehouden worden door onverwerkte pijn en verdriet. Wanneer je dit samen met mensen kunt helen door middel van acceptatie en liefdevolle aandacht, dat geeft mij het grootste gevoel van dat ik leef. Mensen in hun kracht zetten. Voor meer informatie over mijn werkervaring verwijs ik je naar mijn Linkedin pagina; https://www.linkedin.com/in/anoekharder

Mijn missie en visie
Door middel van coaching, zelfreflectie en zelfstudie heb ik ontdekt wat ik het liefste doe en dat is mensen in hun kracht zetten en verbinden. Ik deel graag mijn visie op (zelf)liefde en geloof en hoop mensen zo te inspireren om te vertrouwen op onszelf en elkaar. Ik geloof in eenheid en dat we allemaal verbonden zijn. We creëren onze wereld zelf. Door middel van intenties kan je bereiken wat je ten diepste verlangt, zolang dit gebaseerd is op zuiverheid en het dienen van jouzelf en het grotere geheel. En niet gebaseerd is op het ego, vanuit het hoofd en vanuit de wil naar macht en controle bijvoorbeeld. Door steeds stiller te worden en je bewust te worden van je lichaam en je gevoel, kan je leren wat gezond is voor jou en wat jou het meest energie geeft. Doordat ik mee kan voelen met de emoties en gevoelens van anderen, kan ik hierbij ondersteuning bieden. Voor meer informatie hierover kan je op de pagina 1 op 1 ondersteuning kijken; https://www.pandapauwer.nl/1op1ondersteuning/

Werken met jongeren
Ik hou van het werken met jongeren, omdat zij nog dichter bij zichzelf staan en vaak doen waar ze zelf zin in hebben. Ik hou van deze eigenzinnigheid, want ik geloof dat het belangrijk is dat iedereen doet waar hij of zij goed in is. Iedereen heeft een uniek talent en de wereld heeft het nodig dat iedereen daarnaar gaat leven. Doen wat je ten diepste verlangt en wat je het meeste voldoening geeft!

Via Instagram en Facebook deel ik ook, leuk om je daar te zien! @pandapauwer