Over mij

Mijn naam is Anoek Harder! Geboren op 11 maart 1996, opgegroeid en woonachtig in het mooie Andijk. Ik ben gek op spiritualiteit, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Toen ik overspannen raakte begon mijn proces van bewustwording, wat mij heeft gebracht tot waar ik nu sta.

@Willemijnvanmarenfotografie

Je kwetsbaarheid is je kracht.

Weetjes over mij

  • Ik ben hooggevoelig, creatief, open, zorgzaam en nauwkeurig
  • Als gevoelsmens, voel ik emoties en energie van anderen goed aan
  • Daarbij heb ik een rustige uitstraling en open houding waarbij mensen zich al snel veilig voelen en zich daardoor gemakkelijker kunnen openstellen
  • Woonachtig in Andijk (N-H), waar ik geboren en opgegroeid ben samen met mijn ouders, broertje, zusje en huisdieren
  • Mickey de oranje poes woont bij mij
  • Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en altijd met mensen gewerkt
  • Mijn hobby’s zijn schrijven, yoga, mediteren, creatief bezig zijn, fotograferen, tuinieren, wandelen, zingen en dansen
  • Op mijn 22e, tijdens mijn baan in het onderwijs, raakte ik overspannen en had ik last van depressieve gevoelens

De reis van mijn leven

Mijn proces van bewustwording begon op mijn 22e toen ik overspannen raakte tijdens mijn baan in het onderwijs. Ik ging over de grenzen van mijn lichaam en luisterde naar iedereen, behalve naar mijzelf. Die periode startte ik met coaching en zelfreflectie. Ik gooide het roer om en ging alleen op reis naar Cambodja en startte daar bij een yoga retreat. Door middel van yoga kwam alle pijn in mijn lichaam vrij. Ik leerde om uit mijn hoofd te gaan en in mijn lichaam te komen. Terug naar de basis, met een vast ritme, plantaardig eten, yoga, mediteren, dansen, verbinden met de natuur en met elkaar. Ik leerde op mijzelf te vertrouwen en naar mijn hart te luisteren. Een gevoel van vrijheid!

Het leven is voor mij een reis, een avontuur en een uitdaging. Die je leert wie je bent en waar je krachten liggen.

Persoonlijke ontwikkeling

Dat ik overspannen raakte en op reis ging naar Azië was het begin van mijn bewustwordingsproces. Ik bleef honger houden naar meer en ging gretig op zoek naar informatie en aanknopingspunten die mij verder konden brengen op mijn pad. Ondertussen heb ik al veel boeken gelezen, coaching gehad, inspirerende mensen gesproken en aan zelfstudie gedaan.

Zo heb ik mij o.a. verdiept in het effect van emoties en stress op het menselijk lichaam, energiewerk, meditatie, intuïtief dansen en zingen, sjamanisme, edelstenen, ademhalingstechnieken, yoga, kruiden en voeding, de elementen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Werken met jongeren

Het allerleukste vind ik om met jongeren te werken, omdat zij nog dicht bij zichzelf staan en vaak nog lekker doen waar ze zelf zin in hebben. Ik hou van deze eigenzinnigheid, want ik geloof dat het belangrijk is dat iedereen doet waar hij of zij goed in is. Alles wat je nodig hebt zit al in jou en iedereen heeft een uniek talent. Dit haal ik graag naar boven.

1 op 1 ondersteuning

Middels Pandapauwer bied ik 1 op 1 ondersteuning aan jongeren, gericht op emotionele processen en de algehele zoektocht. Dit doe ik door middel van coaching, healing en zielreadingen. De ondersteuning kan online en fysiek in Andijk en omgeving plaatsvinden. Een coachingsgesprek kan ook heerlijk zijn tijdens een wandeling in de natuur. Een zielreading is op afstand via de mail en voor een healing nodig ik je graag uit in Andijk!

Ik sta altijd open voor samenwerkingen en vind het leuk als je mij een berichtje stuurt!