Opleiding en ervaring

Van jongs af aan was ik altijd al graag anderen aan het helpen. Op school in de klas, als bijbaantje oppassen, bij de klantenbalie in de supermarkt. Eerst wilde ik dokter worden, maar ik vond bloed niet zo fijn. Toen wilde ik juf worden, maar ik merkte dat ik meer wilde leren over gedrag van mensen.

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Na het behalen van mijn Havodiploma, ben ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar leerde ik over menselijk gedrag, holistische gezondheid, empowerment en gesprekstechnieken. Ik heb ervaring in het werken met jongeren, volwassenen en ouderen. Binnen open en gesloten kaders, bij mensen thuis, op school en op locatie, een op een en in groepen.

Werkervaring

 • Als bijbaantjes bij de servicebalie klanten helpen en cassières aansturen bij de Dekamarkt, bedienen in een pizzarestaurant en oppassen op veel lieve kindjes
 • Op de dagbesteding activiteiten met ouderen organiseren en begeleiden – Wilgaerden Hoorn
 • Woonbegeleiding, dagbesteding en leer/werkondersteuning voor mensen met een psychiatrische ziekte – Leviaan (toen nog RIBW ZWWF) Zaanstreek, Westerland & Westfriesland
 • In de psychiatrie mensen tijdens opname in welzijn en herstel begeleiden op open en gesloten afdelingen – Geestelijke Gezondheidszorg Noord-Holland Noord
 • In het regulier voortgezet onderwijs jongeren ondersteunen bij gedrag, op sociaal-emotioneel gebied en bij studievaardigheden – Samenwerkingsverband / Regiuscollege Schagen
 • Speciaal voortgezet onderwijs, jongeren ondersteunen bij het omgaan met hun emoties – VSO De Spinaker Den Helder
 • Vrijwilligerspunt Westfriesland als projectleider Jongerennetwerk, Maatschappelijke Diensttijd en Jongerenpanel.

Empauwerment

Wat hierin altijd is teruggekomen, is dat ik mensen (en dan met name jongeren) graag in hun kracht zet. Ik hou ervan om diepgaande gesprekken te voeren met mensen over hun drijfveren, dromen en passies, maar ook over moeilijke gebeurtenissen waardoor mensen nu nog steeds tegengehouden worden. Hierin zoek ik altijd de samenwerking op met iemands omgeving. Denk aan ouders, docenten en eventueel familie. Iemand is namelijk onderdeel van een systeem/netwerk en we hebben allemaal onze naasten nodig om goed te kunnen functioneren. Als je jezelf beter kent en begrijpt, kan je dit ook gemakkelijker overbrengen naar je omgeving en gaan staan voor wat jij belangrijk vindt.

Trainingen

 • Eerste Hulp bij Ongelukken (EHBO)
 • Bedrijfshulpverlening (BHV)
 • Medicatie & medicatieveiligheid
 • Jong en depressief
 • Mediumschap

Ik wil mensen uitnodigen en de ruimte bieden om helemaal zichzelf te zijn. Zonder oordeel, want iedereen is uniek en alle kennis en potentie zit al in jou. Wanneer ik iemand bewust de keuze zie maken om te kiezen voor vrijheid, geeft mij dat het gevoel dat ik LEEF!

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk heeft mij altijd al gefascineerd. Iets goeds doen voor een ander geeft een fijn gevoel. Zelf heb ik altijd handbalwedstrijden gefloten bij mijn sportvereniging, kantine- en zaaldiensten gedraaid. Daarnaast ben ik kort actief geweest bij Vluchtelingenwerk Nederland, waarin ik een jonge van 18 begeleidde die nieuw was in Nederland. Hij was hier alleen, sprak de taal niet en wist niets van de normen en waarden. Hij moest voor zijn veiligheid vluchten uit zijn moederland.


Wil je meer lezen over mijn werkervaring en referenties? En zie hieronder de referentie van Wilma, energetisch therapeut, leiderschapscoach en medium.

Referentie training mediumschap

19 december 2020 heb ik een training mediumschap gevolgd. Hierin leerde ik contact te maken met overledenen om zo boodschappen te kunnen doorgeven en mensen te kunnen ondersteunen bij healing.

Reactie Wilma Wegert (energetisch therapeut, leiderschapscoach en medium):
Hi Anoek, in het begin was je een beetje stil, niet iemand die direct opvalt of de aandacht naar zich toe trekt. Tijdens de training liet je jouzelf veel meer zien. Het was fijn om te zien dat jij jouw eigen ruimte pakt, om uiteindelijk aan het eind van de te stralen. Al met al was ik blij jou ontmoet te hebben en me jou te mogen herinneren als een liefdevolle, betrokken persoon. Ik wens jou heel veel succes in alles wat je doet, en ik weet zeker dat je daar heel ver mee komt. Liefs Wilma