Missie, visie & werkervaring

Dat gevoel wanneer je iemand tot leven ziet komen, wanneer iemand kiest voor vrijheid en zijn of haar hart volgt. Dat is voor mij voelen dat ik leef! Voor mij gaat voelen dat je leeft over je hart volgen en doen wat het meest natuurlijk is voor jou. Je hebt zelf vaak niet eens door dat dit je talent is, want jij ‘bent dat gewoon’.

Missie

Het is mijn missie om mensen weer meer in verbinding te brengen met zichzelf en elkaar. Vanuit je hoofd in je hart gaan leven, van binnen naar buiten, want alle wijsheid zit al in jou. Daarbij wil ik mentale gezondheid meer bespreekbaar maken en is het mijn missie om meer openheid te creëren, vanuit de visie dat er geen goed of fout is, alleen maar ervaren.

In stilte, waar het enige wat je hoort de natuur, je eigen stem is.

Mijn passie

Mijn passie is om met mensen (en dan met namen jongeren) te werken en ik krijg er energie van wanneer mensen dichter bij zichzelf komen. Ik hou van diepgaande gesprekken voeren over het leven en over iemand zijn drijfveren, dromen en passies. Wanneer iemand zijn passie leeft, vind ik dat onwijs inspirerend. Je ziet dat iemand ten volste leeft en doet waar hij of zij het beste in is. Dat is het meest natuurlijk en gaat daarom het gemakkelijkst en bovendien word je er het allerblijst van!

Mijn visie

Het leven is voor mij een ervaring, een reis, een uitdaging en een avontuur. Iedere dag leer ik weer iets nieuws. Door mijzelf uit te dagen en buiten mijn comfortzone en het bekende te gaan, leer ik mijzelf door en door kennen. Zo ontdek ik mijn sterke eigenschappen, waar ik goed in ben en waar ik het allerblijste van word. Hierdoor ervaar ik veel levenslust en zin in het leven.
@Willemijnvanmarenfotografie


Voor mij is alles met elkaar verbonden, mens, dier en natuur. Ik kijk naar de mens in zijn geheel; lichaamgeestziel. Fysiek, emotioneel, geestelijk en energetisch. Ik ben altijd op zoek naar de balans hierin, zodat je vanuit gezondheid, kracht en innerlijke rust kunt genieten van het leven.

Ik deel graag mijn visie over (zelf)liefde en hoop mensen zo te inspireren om te vertrouwen op onszelf en elkaar. Ik geloof in eenheid en dat we allemaal verbonden zijn. We creëren onze wereld zelf, door middel van onze intenties.

@Willemijnvanmarenfotografie

Opleiding en werkervaring

Van jongs af aan was ik altijd al graag anderen aan het helpen. Op school in de klas, als bijbaantje oppassen, bij de klantenbalie in de supermarkt. Eerst wilde ik dokter worden, maar ik vond bloed niet zo fijn. Toen wilde ik juf worden, maar ik merkte dat ik meer wilde leren over gedrag van mensen.

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Na het behalen van mijn Havodiploma, ben ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar leerde ik over menselijk gedrag, holistische gezondheid, empowerment en gesprekstechnieken. Ik heb ervaring in het werken met jongeren, volwassenen en ouderen. Binnen open en gesloten kaders, bij mensen thuis, op school, dagbesteding of leer/werkplekken, een op een en in groepen.

Werkervaring

 • Als bijbaantjes bij de servicebalie klanten helpen en cassières aansturen bij de Dekamarkt, bedienen in een pizzarestaurant en oppassen op veel lieve kindjes
 • Op de dagbesteding activiteiten met ouderen organiseren en begeleiden – Wilgaerden Hoorn
 • Woonbegeleiding, dagbesteding en leer/werkondersteuning voor mensen met een psychiatrische ziekte – Leviaan (toen nog RIBW ZWWF) Zaanstreek, Westerland & Westfriesland
 • In de psychiatrie mensen tijdens opname in welzijn en herstel begeleiden op open en gesloten afdelingen – Geestelijke Gezondheidszorg Noord-Holland Noord
 • In het regulier voortgezet onderwijs jongeren ondersteunen bij gedrag, op sociaal-emotioneel gebied en bij studievaardigheden – Samenwerkingsverband / Regiuscollege Schagen
 • Speciaal voortgezet onderwijs, jongeren ondersteunen bij het omgaan met hun emoties – VSO De Spinaker Den Helder
 • Vrijwilligerspunt Westfriesland als projectleider Jongerennetwerk, Maatschappelijke Diensttijd en Jongerenpanel.

Empauwerment

Wat hierin altijd is teruggekomen, is dat ik mensen (en dan met name jongeren) graag in hun kracht zet. Ik hou ervan om diepgaande gesprekken te voeren met mensen over hun drijfveren, dromen en passies, maar ook over moeilijke gebeurtenissen waardoor mensen nu nog steeds tegengehouden worden. Hierin zoek ik altijd de samenwerking op met iemands omgeving. Denk aan ouders, docenten en eventueel familie. Iemand is namelijk onderdeel van een systeem/netwerk en we hebben allemaal onze naasten nodig om goed te kunnen functioneren. Als je jezelf beter kent en begrijpt, kan je dit ook gemakkelijker overbrengen naar je omgeving en gaan staan voor wat jij belangrijk vindt.

Trainingen

 • Eerste Hulp bij Ongelukken (EHBO)
 • Bedrijfshulpverlening (BHV)
 • Medicatie & medicatieveiligheid
 • Jong en depressief
 • Mediumschap

Ik wil mensen uitnodigen en de ruimte bieden om helemaal zichzelf te zijn. Zonder oordeel, want iedereen is uniek en alle kennis en potentie zit al in jou. Wanneer ik iemand bewust de keuze zie maken om te kiezen voor vrijheid, geeft mij dat het gevoel dat ik LEEF!

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk heeft mij altijd al gefascineerd. Iets goeds doen voor een ander geeft een fijn gevoel. Zelf heb ik altijd handbalwedstrijden gefloten bij mijn sportvereniging, kantine- en zaaldiensten gedraaid. Daarnaast ben ik actief bij Vluchtelingenwerk Nederland, waarin ik een jongeren begeleid die nieuw zijn in Nederland. Een jongen van 18 die ik begeleidde kwam hier alleen, sprak de taal niet en wist niets van de normen en waarden. Hij moest voor zijn veiligheid vluchten uit zijn moederland.


Wil je meer lezen over mijn werkervaring en referenties? Klik hieronder voor mijn LinkedIn-pagina. En zie daaronder de referentie van Wilma, energetisch therapeut, leiderschapscoach en medium.

Referentie training mediumschap

19 december 2020 heb ik een training mediumschap gevolgd. Hierin leerde ik contact te maken met overledenen om zo boodschappen te kunnen doorgeven en mensen te kunnen ondersteunen bij healing.

Reactie Wilma Wegert (energetisch therapeut, leiderschapscoach en medium):
Hi Anoek, in het begin was je een beetje stil, niet iemand die direct opvalt of de aandacht naar zich toe trekt. Tijdens de training liet je jouzelf veel meer zien. Het was fijn om te zien dat jij jouw eigen ruimte pakt, om uiteindelijk aan het eind van de te stralen. Al met al was ik blij jou ontmoet te hebben en me jou te mogen herinneren als een liefdevolle, betrokken persoon. Ik wens jou heel veel succes in alles wat je doet, en ik weet zeker dat je daar heel ver mee komt. Liefs Wilma